Ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας πραγματοποίησε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου μια ξεχωριστή εκδήλωση. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

DSC_0459

Αίθουσα

DSC_0432

Αίθουσα

DSC_0433

Αίθουσα

DSC_0493

Αίθουσα

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου “Μπορεί να λείπω στο χωριο…” του συμπατριώτη μας Θανάση Ρέππα. Την παρουσίαση ανέλαβε ο συγγραφέας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας Αγαθοκλής Παναγούλιας. Τον συντονισμό ανέλαβε ο Χρήστος Αδαμόπουλος, απο το γνωστό fanariandritsaina.blogspot.gr ο οποίος εκλέχθηκε και  Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης. Ο συγγραφέας Θ. Ρέππας μας συγκίνησε με την ανάγνωση 3 ποιημάτων αλλά και με την δωρεάν προσφορά των βιβλίων του στο κοινό.

Αγαθοκλής Παναγούλιας

Αγαθοκλής Παναγούλιας

Ομιλητές Παρουσίασης

Ομιλητές Παρουσίασης

Χρήστος Αδαμόπουλος και Θανάσης Ρέππας

Χ. Αδαμόπουλος- Θ. Ρέππας

Ομιλητές Παρουσίασης

Ομιλητές Παρουσίασης

 

 

 

 

 

Στην συνέχεια ξεκίνησε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με τους χαιρετισμούς των επίσημων καλεσμένων. Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο κ. Δημήτρης Μανώλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας, ο κ. Κωνσταντίνος Σμυρνής, Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας και Πρόεδρος των Απανταχού Αποδήμων Λινιστιάνων, ο Φώτης Βλάχος, Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Μακισταίων και ο Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχάρως.

Δημήτρης Μανώλης

Δημήτρης Μανώλης

Κωνσταντίνος Σμυρνής

Κωνσταντίνος Σμυρνής

Φώτης Βλάχος

Φώτης Βλάχος

Βασίλης Φουρλής

Βασίλης Φουρλής

 

 

 

Απολογισμός ΔΣ

Απολογισμός Δ.Σ. Συλλόγου

 

 

Τα μέλη του ΔΣ παρουσίασαν τον απολογισμό του 2015 και κυρίως για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και τις πρωτοβουλίες στην επικοινωνία, όπως το site, η σελίδα στο Facebook και η εφημερίδα “ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ”. Ακόμα ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των δράσεων και έργων για το 2016. Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε ομόφωνα τις κινήσεις του ΔΣ και το συνεχάρει για τις προσπάθειες του. Επιπλέον εξουσιοδότησε το ΔΣ να ενσωματώσει τον Νόμο 4055/2012 στο καταστατικό του Συλλόγου.

 

Download (PDF, 150KB)

 

Έγινε αναφορά στην πορεία της σύνδεσης του Ίντερνετ στο Φανάρι αλλά και στον Πολυχώρο που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην αίθουσα του παλιού σχολείου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό. Σύσσωμη η Γενική Συνέλευση αλλά και όλοι όσοι τοποθετήθηκαν στο θέμα καταδίκασαν την εξέλιξη. Στήριξαν ολόθερμα τις προσπάθειες του Συλλόγου, ενθάρρυναν για τις περαιτέρω νομικές ενέργειες και ξεκαθάρισαν πως το κτίριο του παλιού Τυροκομείου ανήκει στου Φαναρίτες, που το έκτισαν και σε κανένας άλλον.

Τέλος ο Σύλλογος συγκέντρωσε 92 υπογραφές που θα συνοδέψουν την επιστολή του Συλλόγου προς τον ΟΤΕ για το Ίντερνετ. Θα συνεχίσουμε την συγκέντρωση υπογραφών απο το χωριό και θα ενημερώσουμε για τις ενέργειες μας.

Υπογραφή και προσωπική αφιέρωση απο τον συγγραφέα

Υπογραφή και προσωπική αφιέρωση απο τον συγγραφέα

Αποχώρηση Ομιλητών

Αποχώρηση Ομιλητών

Αίθουσα

Αίθουσα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας ευχαριστεί τα μέλη, τους συμπατριώτες μας, τους εθελοντές και τους ομιλητές για την σημερινή εκδήλωση και καλεί όλα τα μέλη να δώσουν το παρόν στην θεατρική παράσταση “Ο Θεός της Σφαγής” με τον Κ. Μαρκουλάκη την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Παράλληλα ενημερώνει πως σύντομα θα διοργανώσει χειμερινό χορό, αιμοδοσία και μονοήμερη εκδρομή στην Ορεινή Πελοπόννησο.