Υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία, η τροπολογία που είχε κατατεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται απο τις 60 στις 105 μέρες το διάστημα υποβολλής αντιρρήσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες.

Με νομοτεχνική βελτίωση που προστέθηκε κατα την συζήτηση, η διάταξη καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς κατά την 22/3/2017 διαδικασίες, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα, μέχρι την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ, στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν στις 23 Ιανουαρίου και η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων λήγει την 23-3-2017 (π.χ. Μεσσηνίας, Ηλείας).

Η τροπολογία ήταν ενταγμένη στον νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κύρωση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αζερμπαϊτζάν, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της ενεργειακής αποδοτικότητας, το οποίο επίσης υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ενώ καταψηφίστηκε απο τα υπόλοιπα κόμματα.

Η προθεσμία έληγε απόψε, Πέμπτη 23 Μαρτίου και πήρε παράταση μέχρι την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017. Η τροπολογία με την παράταση είχε προαναγγελθεί απο τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελο απο την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ψηφίστηκε μόλις 24 ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει για τυχόν εξελίξεις.

Παραθέτουμε το ψηφισθέν νομοσχέδιο, όπου στις σελίδες 13 και 14 υπάρχει η τροπολογία.

Download (PDF, 2.98MB)

Τέλος, παραθέτουμε την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Download (PDF, 885KB)