Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της σημασίας του προβλήματος και της ασφυκτικής προθεσμίας που μέχρι στιγμής είναι η 23η Μαρτίου 2017.

Έδωσαν το παρών πολλοί Φαναρίτες και συμπατριώτες απο την περιοχή μας. Ταυτόχρονα μας τίμησαν με την παρουσία του οι κκ. Κωνσταντίνος Σμυρνής, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Λυνιστιάνων και Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας, ο Θανάσης Θεοχάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων, ο Θανάσης Τράπαλης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων, ο Γιώργος Παπαγρηγορίου, Πρόεδρος Δαφνουλαίων, ο Δημήτρης Χρυσός, Πρόεδρος του Συλλόγου Θεισόας, ο Αντώνης Αγγελόπουλος, Επίτιμος του Συλλόγου Αποδήμων Λυνιστιάνων, ο Φώτης Βλάχος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μακισταίων και Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας, η Ευαγγελία Αδαμοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου Φριξαίων, ο Αγαθοκλής Παναγούλιας, Πρόεδρος Συλλόγου Μινθαίων, ο Κώστας Βλάμμης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων και ο Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαραίων.

Στο κεντρικό πάνελ μίλησαν μηχανικοί που είναι γνώστες του αντικειμένου των δασικών χαρτών. Μίλησε ο τοπογράφος μηχανικός Μιχάλης Καλογιαννάκης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, ο τοπογράφος-δασολόγος Απόστολος Ντέρης και ο πολιτικός μηχανικός Λάμπης Κανελλακόπουλος.

Στις ομιλίες τους ανέλυσαν και επεξήγησαν τα προβλήματα που δημιούργησε η λανθασμένη ανάρτηση των δασικών χαρτών. Έγινε αναφορά στην σημασία ύπαρξης δασολογίου για την αποφυγή των εμπρησμών και για αναπτυξιακούς λόγους. Στην συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση κάθε αναφοράς-χαρακτηρισμού. Τέλος, ο λόγος δόθηκε στο κοινό που υπέβαλε τις ερωτήσεις του στους μηχανικούς του πάνελ για τις περιπτώσεις των δικών τους ακινήτων.

Είναι βασικό να ανφέρουμε πως μετά την γενική κατακραυγή αναμένονται επιπλέον αλλαγές. Εκτός απο την μείωση των τελών αντιρρήσεων που ήδη έκανε το Υπουργείο, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για επιπλέον νομοτεχνικές βελτιώσεις. Φυσικά μέχρι να ανακοινωθεί και να ψηφιστεί οποιαδήποτε αλλαγή, θα ισχύει η τωρινή προθεσμία της 23ης Μαρτίου 2017 και το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Ο Σύλλογος Φαναριτών Ολυμπίας θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις.

3 4 5 6